fbpx

Menu engineering

Mi is az a menu engineering

És miért fontos, hogy használja minden étterem.

A menu engineering az Amerikai Egyesült Államokból indult el még a nyolcvanas évek elején. A lényege az, hogy hogyan lehet befolyásolni a vendégeket a rendelés során. Hogyan érhetjük azt el, hogy olyan ételeket rendeljen, ami a vállalkozásunk számára nagyobb profitot eredményez.

Egy kis menu engineering “anatómia”

A recept egyszerű, fel kell használni minden olyan marketing fogást, ami a valós életben működik majd ezt át kell alakítani a vendéglátás nyelvére, és ennek segítségével kell az étlapot megtervezni.

Gondoljunk csak bele, mindenhonnan ömlik ránk a reklám. Tévé, rádió, az internet minden pillanatban valaki el akar nekünk adni valamit. Ez az ami az egész világot mozgatja. Befolyásolnak minket minden irányból. Van egy rossz hírem működik a dolog. Rengeteg emberrel találkozok, akik azt hangoztatják, hogy rájuk nincs semmilyen hatással a médiából áradó reklámzaj. Ez nagyon kevés kivételtől eltekintve nem igaz. A reklámok hatnak a tudatalattira. Igazából azok a legjobb reklámok amik a tudatalattira hatnak, mert akkor észrevétlenül befolyásoltak. Azt hiszi az ember, hogy a saját akaratából hozott meg egy döntést, holott az a döntéseket már rég megszületett, még azelőtt hogy a vásárlási szándék kialakult volna.

Ez az amit mi is kihasználhatunk amikor megtervezzük az étlapot. Egyszerűen befolyásoljuk az embereket, kicsit a tudatalattira hatva, és “rábeszéljük”, hogy azt válasszák, amit mi szeretnénk.

Étlap készítés menu engineering
Étlap készítés

Hogyan néz ki a menu engineering a gyakorlatban

Két fontos lépésből áll a dolog.

  • Az első az az, hogy minden ételt csoportosítani kell egy fajta rendszer szerint
  • A második az az, hogy az ételeket a csoportokban betöltött szerepük alapján, a megfelelő szisztéma szerint elhelyezzük az étlapon.

Az első pontról ezen a linken fog információkat találni.

Amennyiben befejeztük a csoportosítást ezen a linken megtalálható a második lépés.

Természetesen rengeteg egyéb dolog van amit figyelembe kell venni a tervezés során. Tervem szerint minden fontos dologról lesz egy különálló poszt.

Az álltalunk készített sablonok egy része a menu engineering szabályait követve készült el. Természetesen vannak olyan sablonok is, amelyek a hagyományos vonalat követik, mert vannak akik nem hisznek a dologban és inkább a design teszik a praktikum elé. Ez is egy lehetőség, de mi azért azt ajánljuk, hogy higgyen a tudományban.

TEKINTSE MEG AZ ÉTLAPJAINKAT

EGY VIDEÓ ARRÓL MENNYIRE EGYSZERŰ A RENDELÉS AZ OLDALUNKON

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..